A little gift ♥

Wednesday, February 26, 2014


Taas vauvaa, mutta mun on pakko esitellä nämä ihanat töppöset jotka saimme lahjaksi ystävältäni! Niin ovat somat, ja juuri hyvät kantoreppuillessa!



Poikanen väsähti kesken pukemisen

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Baby pics again, but I just had to share these little booties we got as a gift from a friend :) They're so sweet, and so practical to use when I carry him in the baby carrier!

Perfect photo prop!

Tuesday, February 25, 2014



Tyttö on ottanut tavaksi raahata jouluna tekemäni lattiatyynyn olohuoneeseen, siinä on hyvä pomppia, riehua ja heittää kuperkeikkaa! Joskus laitamme pikkuveljen tyynylle, siinä on pienenkin hauska köllötellä ja katsella maailman menoa.


Ja hei! Se onkin aivan mainio tausta kuvien ottamista varten! Ainakin toistaiseksi, kun herra siihen vielä mahtuu kokonaisuudessaan! :)


The pillow I made for his bigger sister last xmas turned out to be an awesome photo prop :) Luckily we're allowed to borrow it while she takes a break from jumping, rolling and playing on it!

Indian breakfast

Monday, February 24, 2014


Aamut on meillä yleensä niitä hektisimpiä hetkiä, kuten varmaan monissa muissakin lapsiperheissä. Joskus kuitenkin repäisen ja tarjoan muutakin kuin muroja tai kaurapuuroa. Eilen aamu tuoksui mieheni iloksi intialle.

Poha (tai powa/pawa) on riisihiutaleista tehty aamianen, johon voi oman maun mukaan lisätä mm. linssejä, perunaa ja pähkinöitä. Itse teen usein hyvin yksinkertaistetun version, kas näin:

 Poha

2 kuppia riisihiutaleita (powa)
1/4 tlk sinapinsiemeniä
2 rkl maapähkinöitä
1 tlk sitruunamehua
1 iso peruna raastettuna
n. 5dl vettä
ruokaöljyä
hyppysellinen kurkumaa
hyppysellinen suolaa ja mustapippuria
muutama curry lehti sekä tuoretta korianteria.

Liota riisihiutaleet, huuhtele ja anna seistä (esim siivilässä) noin 5min. Sekoita mausteet sekä sitruunamehu riisihiutaleisiin. Paahda pannulla maapähkinöitä ja siirrä sivuun. Lisää pannulle nyt öljy ja sinapinsiemenet, paista hetki ja lisää sitten raastettu peruna, currylehdet ja vesi. Keitä kunnes peruna on kypsynyt ja vesi haihtunut. Lisää pannulle powa ja paista. Lisää maapähkinät ja paista sekoittaen vielä hetki. Lisää joukkoon tuore korianteri ja tarjoile!

Poha riisihiutaleita saa mm. etno marketeista.

Bean bags..

Saturday, February 22, 2014



Tytölle tuli tehtyä muutama hernepussi, näistä on ollut paljon iloa ja varmasti tulevaisuudessa teenkin muutaman lisää!

Kankaat ovat eurokankaasta. Ostin näitä alunperin viirinauhaan, jonka tein tytön synttäreille koristeeksi. Hernepussien päälliset ovat isteasiassa irrotettavat, jotta ne saa tarvittaessa pestyä.


Mutta nyt täytyy juosta rautakauppaan!

I made some bean bags for our girl. She's loving them, and I think I'll be making some more soon! The cover is actually removable, so that it can be washed if needed.

Find the world in a cup of tea..

Monday, February 17, 2014


Lempijuomani on ehdottomasti tee, etenkin vihreä tee. Mutta tälläisenä sumuisena, koleana päivänä maistuu myös ihanan mausteinen chai!

 "Chai" tarkoittaa hindiksi "teetä", mutta meillä chai on juuri chaita, teetä intialaiseen tapaan. Tätä maitoista, mausteista juomaa voi valmistaa eri tavoin, mutta tässä meidän ohjeemme:



Chai

1 kuppi vettä
2 kuppia maitoa (tai soijajuomaa!)
Reilu pala inkivääriä raastettuna
3 vihreää kardemumman palkoa rikottuna
3 neilikkaa
1/2 kaneli tanko
Noin 2 tlk sokeria
3 tlk tai 3 pussia mustaa teetä.

Lisää veteen kaikki mausteet ja tee, keitä muutama minuutti. Lisää maito, keitä varovasti (maito kiehuu helposti yli!) n. 5min. Kaada kuppeihin siivilän läpi, ripottele päälle hieman kanelia ja nauti!



Intialaisesta miehestäni chai maistuu parhaalta sinisellä tai punaisella maidolla, itselleni kelpaa hyvin myös rasvaton maito vaikkei se ehkä ihan autenttista olekaan. Myös soijamaito kelpaa hyvin! Kaurajuomaa kokeilin kerran, sillä tuloksella että tee maistui aivan kaurapuurolle, joten sitä en suosittele ;)



Bamboo for the kitchen

Wednesday, February 12, 2014

Jotain muuta kuin ompelua vaihteeksi! Olin etsinyt puista "tarjotinta" keittiöön jo jonkin aikaa, kunnes ihan vahingossa bongasin tämän stokkalta.


 Ihan muuta sieltä olin hakemassa, mutta ne löydöthän yleensä tehdään juuri silloin kun vähiten odottaa :)


Nyt pitäisi vielä päättää tämän lopullinen sijoituskohde..

Mummi ja minä-pesuaine tuoksuu ihanalle polkkakarkille!

I found this cute little wooden tray the other day! I've been looking for something like this for the kitchen, but now can't decide where to keep it...

Toddler Backpack

Wednesday, February 12, 2014

Onpa tullut taukoa taas! Meillä on ollut täällä aikamoinen tohina, kun tyttö aloitti kerhon muutama viikko takaperin. Ensimmäistä kerhopäivää edeltävänä iltana syntyi äkkiä tälläinen reppu!
Ihan ei mennyt nappiin tämä suoritus... Ei repussa mitään vikaa ole, mutta siitä tuli meidän neidille vähän turhan iso.


 Alunperin oli tarkoitus tehdä reppu ihan kaavoilla, mutta juuri se kirja jota tarvitsin sattui olemaan lainassa, siispä tämän repun kaava on ihan omasta päästä. Seuraava reppu on jo suunniteilla, mutta sitä ennen on paljon muutakin tekemistä..!



Toddler backpack for my kiddo :) She started to go to a playgroup twice a week, and so needed a bag in which to pack her lunch and change set of clothing. The pattern book I needed happened to be over at a friends house, so this is what I came up with the night before. It's a bit too big though, so I've planned for a second one already...
- R

I ♥ Papa

Saturday, February 01, 2014


Pahoittelut huonosta kuvanlaadusta & ryppyisestä paidasta..

Tämä ei olekaan ihan uusi tuotos, mutta ajankohtainen kyllä. Pian on ystävänpäivä, joka sattuu olemaan myös mieheni syntymäpäivä, silloin voikin pikkuneiti pukea tämän taas ylleen.

Tämä oli myös ensimmäinen kerta kun kokeilin kirjoa käsin. Paita on H&M lasten mallistosta.


Hand embroidery on a H&M kids shirt.

Follow my blog with Bloglovin