Find the world in a cup of tea..

Monday, February 17, 2014


Lempijuomani on ehdottomasti tee, etenkin vihreä tee. Mutta tälläisenä sumuisena, koleana päivänä maistuu myös ihanan mausteinen chai!

 "Chai" tarkoittaa hindiksi "teetä", mutta meillä chai on juuri chaita, teetä intialaiseen tapaan. Tätä maitoista, mausteista juomaa voi valmistaa eri tavoin, mutta tässä meidän ohjeemme:Chai

1 kuppi vettä
2 kuppia maitoa (tai soijajuomaa!)
Reilu pala inkivääriä raastettuna
3 vihreää kardemumman palkoa rikottuna
3 neilikkaa
1/2 kaneli tanko
Noin 2 tlk sokeria
3 tlk tai 3 pussia mustaa teetä.

Lisää veteen kaikki mausteet ja tee, keitä muutama minuutti. Lisää maito, keitä varovasti (maito kiehuu helposti yli!) n. 5min. Kaada kuppeihin siivilän läpi, ripottele päälle hieman kanelia ja nauti!Intialaisesta miehestäni chai maistuu parhaalta sinisellä tai punaisella maidolla, itselleni kelpaa hyvin myös rasvaton maito vaikkei se ehkä ihan autenttista olekaan. Myös soijamaito kelpaa hyvin! Kaurajuomaa kokeilin kerran, sillä tuloksella että tee maistui aivan kaurapuurolle, joten sitä en suosittele ;)Out of all hot beverages, tea is by far my favorite, green tea to be more specific. But on a misty, chilly day like this, nothing can win a good old hot cup of chai! This is how me make it:


Chai

1 cup water
2 cups milk (or soyamilk!)
A good piece of ginger, grated
3 green cardamom pods broken
3 cloves
1/2 cinnamon stick
About 2 tsp sugar
3 tsp or 3 bags black tea or

Add all spices and tea to boiling water, let it boil for a few minutes. Add milk and boil for about 5min. Pour to cups through a filter, sprinkle cinnamon on top and enjoy!

2 comments :