Indian breakfast

Monday, February 24, 2014


Aamut on meillä yleensä niitä hektisimpiä hetkiä, kuten varmaan monissa muissakin lapsiperheissä. Joskus kuitenkin repäisen ja tarjoan muutakin kuin muroja tai kaurapuuroa. Eilen aamu tuoksui mieheni iloksi intialle.

Poha (tai powa/pawa) on riisihiutaleista tehty aamianen, johon voi oman maun mukaan lisätä mm. linssejä, perunaa ja pähkinöitä. Itse teen usein hyvin yksinkertaistetun version, kas näin:

 Poha

2 kuppia riisihiutaleita (powa)
1/4 tlk sinapinsiemeniä
2 rkl maapähkinöitä
1 tlk sitruunamehua
1 iso peruna raastettuna
n. 5dl vettä
ruokaöljyä
hyppysellinen kurkumaa
hyppysellinen suolaa ja mustapippuria
muutama curry lehti sekä tuoretta korianteria.

Liota riisihiutaleet, huuhtele ja anna seistä (esim siivilässä) noin 5min. Sekoita mausteet sekä sitruunamehu riisihiutaleisiin. Paahda pannulla maapähkinöitä ja siirrä sivuun. Lisää pannulle nyt öljy ja sinapinsiemenet, paista hetki ja lisää sitten raastettu peruna, currylehdet ja vesi. Keitä kunnes peruna on kypsynyt ja vesi haihtunut. Lisää pannulle powa ja paista. Lisää maapähkinät ja paista sekoittaen vielä hetki. Lisää joukkoon tuore korianteri ja tarjoile!

Poha riisihiutaleita saa mm. etno marketeista.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Mornings are usually the most hectic moments in our house, as they probably are in most families with small children. Sometimes it's nice to put a bit of effort though, and serve something else besides the usual oatmeal or cereals...

Poha (or powa/pawa) is a breakfast made out of rice flakes mixed in example with lentils, potato and nuts. I usually make a very simplified version of this dish:

Poha

2 rice flakes (powa)
1/4 tsp mustard seeds
2 tbsp groundnuts
1 tsp lemon juice
1 big potato grated
about 5dl water.
cooking oil
a pinch of turmeric
a pinch of salt and pepper

a few curry leaves and fresh chopped coriander

Soak the rice flakes, rinse and leave to drain (in a strainer) for about 5min. Mix the spices and lemon juice into the rice flakes. Roast the nuts on a pan and put aside. Fry the mustard seeds in oil, add grated potato, curry leaves and water. Boil until the potato is cooked and water has boiled away. Add powa and fry. Add ground nuts, mix and fry for a moment. At last, add fresh coriander and serve!

No comments :

Post a Comment