Carrot lentil soup or gajar dal

Friday, March 07, 2014

Porkkana-linssikeitto. Tätä syödään meillä yleensä chapatien kanssa, mutta ihan yhtä hyvin tähän sopii lisäksi riisi. Jos haluaa kevyen version, maistuu tämä pelkästään keittonakin oikein mainiosti!


 
Resepti on alun perin bongattu sharmis passions-blogista, mutta muuttelin sitä aika lailla vastaamaan omia makuja ja kaapin antimia.

Oma versioni:
 
2,5dl punaisia linssejä
1 pieni sipuli silputtuna
1 tomaatti paloiteltuna
3 porkkanaa raastettuna
2 valkosipulin kynttä raastettuna

tuoretta korianteria

1,5 tlk korianteria
1 tlk kurkumaa
½ tlk mustapippuria
ripaus chilijauhetta
suolaa oman maun mukaan tai kasvisliemikuutio

Kuullota kattilassa sipuli ja valkosipuli, lisää tomatti ja paista hetki. Lisää mausteet ja porkkana, paista hetki ja lisää reilu 7dl vettä sekä linssit, keitä noin 20min. Lisää joukkoon tuore korianteri ja vasta rouhittua mustapippuria, nauti kuumana!
My version of gajar dal, simple & easy :) Original recipe from Sharmis passions
 
2,5dl red lentils
1 small onion cut small
1 tomato cut small
3 carrots grated
2 cloves of garlic grated
fresh coriander

1,5 tsp coriander
1 tsp jeera
½ tsp black pepper
pinch of red chilli powder
salt

Salute onion and garlic, add tomato and fry for a short while. Add spices and carrot, fry for a while and add approx. 7dl water and the lentils, boil for 20 minutes. Add fresh coriander and freshly crushed black pepper and enjoy while hot!

2 comments :

  1. Heippa! Huomasin kommenttisi Duon sivuilla. Onpa kaunis ja mielenkiintoinen blogi sinulla, ja kaunis tytär! Intialainen puoliso löytyy täältäkin. Jään seurailemaan juttujasi todella kiinnostuneena! :) (Kiitos myös reseptivinkistä, en olekaan koskaan raastanut porkkanaa daaliin, mutta idea kuulostaa mainiolta.)

    ReplyDelete
  2. Heippa! Kiitos kommentista :) Ja kiitos samoin! Olenkin eksynyt joskus blogiisi, mutta sittemmin hukannut linkin, nyt jään seuraajaksi! :)

    En ollut minäkään ennen tätä kokeilua, sopi hyvin kuitenkin!

    ReplyDelete