Masala Egg Curry

Thursday, March 27, 2014

Tämä mausteinen kananmuna curry on mieheni lempparia, itse tykkään miedommasta kookosmaitoon tehdystä versiosta enemmän, mutta kyllä tämäkin on hyvää!


Egg Curry

1 sipuli silputtuna
3 valkospulin kynttä raastettuna
2cm pala inkivääriä raastettuna
2 tomaattia kuutioituna
Noin 5dl vettä
Noin. ½-0,7dl kermaa (esim nordic kaurakerma)
6-10 keitettyä kananmunaa.

½tlk kurkumaa
1½tlk kuminaa
2½tlk korianteria
1½tlk (madras) curryjauhetta
½tlk chilijauhetta
1tlk garam masalaa
1 kasvisliemikuutio
- suolaa
- n.2 vihreää chiliä halutessasi
- tuoretta korianteria

Kuullota pannulla sipuli, valkosipuli sekä inkivääri. Lisää paloiteltu tomaatti ja paista kunnes pehmeää. Lisää kaikki mausteet ja tilkka vettä, paista kunnes syntyy paksu kastike. Lisää loppu vesi, keitä hetki ja lisää kerma, sekä keitetyt kananmunat. Sekoita ja paista kunnes kananmunat ovat täyteläisen kastikkeen peitossa, lisää tuore silputtu korianteri. Tarjoile riisin kanssa.

Ei niin esteettinen "maistuu myös meidän muksulle" -kuva...

Egg Curry 

1 onion chopped
3 cloves of garlic grated
2cm piece of ginger grated
2 tomatoes cubed
About 5dl water
About ½-0,7dl cream
6-10 eggs boiled

½tsp turmeric
1½tsp cumin
2½tsp coriander
1½tsp (madras) curry
½tsp chilipowder
1tsp garam masala
1 veg stock cube.
- salt
- about 2 green chilies
- fresh coriander chopped.


Sauté onion, garlic and ginger on the pan. Add tomatoes and fry until soft. Add spices and a bit of the water, fry until  it becomes a thick paste. Add rest of the water, boil for a moment and add the cream and eggs. Mix and fry until the eggs are covered in the sauce, add fresh coriander. Serve with rice.

No comments :

Post a Comment